Način pripreme
Paprike operemo, odvojimo semenke, odvajamo ih kao poklopac za kasnije.
Patlidžan oljuštimo i sečemo na kockice, posipamo solju i ostavljamo 15 minuta sa stane. Nakon toga iscedimo rukama da se odvoji gorak sok. Šargarepu sečemo na kockice, takođe i crvenu papriku.
Luk sitno iseckamo i pržimo u maslinovom uljeu. Stavljamo mleveno meso i pržimo dok se ne izmrvi.
Dodajemo isečemu papriku, šargarepu i kockice patldžana.
Postepeno dodajemo brašno, alevu papriku i na kraju očišćen i opran pirinač, dodajemo malo vode, bujon od povrća, začine. Kuvamo dok pirinač ne nabubri. Na kraju dodajemo krupnije isečen beli luk i dobro promešamo. Skidamo sa vatre.
Paprike punimo smesom, stavljamo poklopce, poređamo ravno u pleh, namazan uljem, a između poređamo oprani paradajz, dodajemo malo vode, posipamo brašnom i sa malo maslinovog ulja.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Paprike serviramo ukrašenepečenim paradajzom i listićima svežeg peršuna.