Pečeni bataci sa maslacem i pivom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
10/07/2018
"Koliko je malo potrebno čoveku da se nasmeje - pečeni bataci sa maslacem i pivom, i pivom i još malo piva "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake operite i blago posipajte solju, pa ih stavite u tavu.

U činiji izmrvite pileći bujon i dodajte otopljeni maslac, možete dodati i malo belog luka u prahu, ako volite da ima malo ukus luka.

Četkicom dobro premažite batake, pa ih posipajte alevom paprikom.

Sipajte pivo u tavu, uključite rernu na 170 stepeni i pecite batake, a u međuvremenu ih nekoliko puta mažite preostalim maslacem.

Ako imate batake od domaćih pilića, možete ih prvo staviti da se malo kuvaju i onda da ih stavite da se peku ili treba da stavite aluminijumsku foliju, da bi se dinstali, pa zatim zapekli.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar