Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni bataci sa maslacem i pivom

Pečeni bataci sa maslacem i pivom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečeni bataci sa maslacem i pivom
Fotografije: Stoevmobile
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Koliko je malo potrebno čoveku da se nasmeje - pečeni bataci sa maslacem i pivom, i pivom i još malo piva"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • pivo - 1 flaša
  • maslac - 150 g
  • aleva paprika
  • biber
  • pileći bujon - 1 kesica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake operite i blago posipajte solju, pa ih stavite u tavu.

U činiji izmrvite pileći bujon i dodajte otopljeni maslac, možete dodati i malo belog luka u prahu, ako volite da ima malo ukus luka.

Četkicom dobro premažite batake, pa ih posipajte alevom paprikom.

Sipajte pivo u tavu, uključite rernu na 170 stepeni i pecite batake, a u međuvremenu ih nekoliko puta mažite preostalim maslacem.

Ako imate batake od domaćih pilića, možete ih prvo staviti da se malo kuvaju i onda da ih stavite da se peku ili treba da stavite aluminijumsku foliju, da bi se dinstali, pa zatim zapekli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: