Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Seosko jelo sa jajima

Seosko jelo sa jajima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Seosko jelo sa jajima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Ostavite foie gras grumanima, nama dajte najukusnije seosko jelo sa jajima i nemojte nas više tražiti"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 - 2 glavice
  • kobasica - 100 g, po izboru
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 tegla
  • paprike - 2 komada, crvene
  • jaja - 2 komada
  • čubar - za posipanje
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejanoj masti propržimo 1-2 glavice luka, sitno iseckanog, dok ne dobije zlatnu boju. Nakon njega stavljamo neku kobasicu, isečenu na žilijen.

Kad kobasica počne da menja boju, stavljamo 1 supenu kašiku brašna i 1 kašičicu aleve paprike

Odmah nakon toga stavljamo 1 teglu konzervisanog paradajza i stavljamo očišćene paprike, isečene na trakice. Ostavljamo tako dok se sos ne zgusne.

Razbijemo po dva jajeta za porciji i isključujemo vatru. Ostavljamo jelo poklopljeno na ringli.

Jaja će ostati rovita, ali ako želite da budu prženija ostavite još 2-3 minuta.

Prilikom serviranja pospite čubrom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: