Način pripreme
Isecite meso na zalogaje. U šerpi ugrejte ulje, dodajte meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte krupnije isečen luk i šargarepu, isečenu na krugove, mešajte i poklopite šerpu, pržite dok luk ne omekša.
Dodajte lovorov list, zrna bibera, alevu papriku i paradajz pire, prethodno pomešan sa 100 ml vode i 1 kašičicom šećera (od se dodaje da ubije kiselinu paradajza).
Mešajte jelo i odozgo rasporedite krompire, prethodno isečene na krupnije kocke, posolite po ukusu.
Zatvorite poklopac i kuvajte na veoma tihoj vatri oko 20 minuta. Dodajte izgnječene čenove belog luka i 1 kutlaču vrele vode, poklopite.
Kad provri dodajte 2 kutlače vrele vode, ostavite da se krčka 5 minuta i pospite svežom mirođijom (može i suvom), promešajte i skinite jelo sa vatre.