Način pripreme
Luk i šargarepu isečemo na kockcie, dinstamo u tiganju u masti. Dodajemo mleveno meso i mešamo dok se ne izmrvi i ne zapeče.
Posipamo biberom, karijem i alevom paprikom, mešamo. Dodajemo paradajz i izmrvimo 2-3 čena belog luka, posipamo bosiljkom i origanom. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.
U šerpu stavljamo vodu do iznad polovine posude. Sačekamo da provri i stavljamo malo maslinovog ulja u vodu i jednu supenu kašiu soli. Stavljamo špagete, ne lomimo ih, savijamo itd. Ostavljamo ih da se same spuste u vrelu vodu. Kuvamo 6-7 minutaprema uputstvu na pakovanju. Ne više od 8 minuta.
Nakon toga ocedimo testeninu i serviramo u dubokim tanjirima. Prelivamo sosom Bolonjeze i krupnije izrendamo parmezan.
Serviramo špagete Bolonjeze sa čašom belog ili crnog vina!
Ako ste ljubitelji italijanske kuhinje, probajte i naše recepte za špagete Karbonara ili lazanju Bolonjeze.