Domači kolači sa mašću

Domači kolači sa mašću
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Znamo od majsrota, da se najukusniji kolači ne prave sa maslacem, nego sa mašću, svinjskom mašću"

Potrebni sastojci

  • mast - 1 šolja, rastopljena
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 prstohvat
  • vanila - 2 komada
  • brašno - za meko testo
  • ratluk - 1 kutija
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo 3 šolje brašna, dodajemo rastopljenu mast, ne vrelu, kiselo mleko, sode, vanilu i mešamo viljuškom da se sastojci pomešaju, dok ne dobijemo loptu od testa, posle rukama zamesimo meko testo.

Ratluk sečemo na komade. Uzimamo loptu testa, spljeskamo dlanovima i stavljamo komad ratluka. Oblikujemo loptu i poređamo u pleh.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Izvadimo i dok su još toplo posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: