Čizkejk Zebra

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Čizkejk Zebra2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Pripremili smo vam jedan neverovatan čizkejk, koji osvaja izgledom i ukusom"

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g, samleven
  • maslac - 100 g, kravlji
  • šećer - 3 supene kašike
  • kakao - 3 supene kašike
  • krem sir - 300 g
  • liker - 200 ml, od jaja ili manje
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte keks sa kakaom i rastopljenim maslacem. Dobijenu smesu rasporedite po ivicama i dnu kalupa i stavite u frižider.

Umutite jaja sa šećerom u prahu dok ne pobele. Dodajte umućeni sir i liker. Polovinu krema odvojite u drugu posudu. Rastopite čokoladu i stavite u jednu posudu.

Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dva krema sipajte u isto vreme preko kore, smenjujte u unutrašnjim krugovima da se dobije efekat „zebre. Kolač pecite 50 minuta na 170 stepeni. Izvadite i stavite u frižider na 6-7 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: