Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Boljarske katme

Boljarske katme

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Boljarske katme1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Ne znamo zašto su ih krstili boljarske, ali je činjenica da su božanstveno ukusne"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • voda - 250 g
  • brašno - 400 g
  • soda - 1/4 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite sodu u kiselom mleku. Umutite jaja. Dodajte kiselo mleko, vodu, so, šećer i postepeno sipajte od brašna dok ne dobijete testo gustine boze.

Katme pecite na saču ili tiganju, nakon toga ih namažite maslacem. Servirajte sa medom, sirom ili slatkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: