Način pripreme
U toplu vodu redom dodajte sve sastojke. Promešajte /najbolje rukom/ dok ne dobijete glatku tečnost, gustine boze.
Zatvorite posudu i ostavite na oko sat vremena na toplom. Promešajte u većoj posudi, zato što kad nadolazi mnogo se uvećava.
Gotovu nadošlu smesu dobro promešajte pre nego što počnete da pečete. U dobro ugrejanom saču ili tiganju, malo anim, sipajte kutlaču, razlivajte po celoj površini posude u kojoj pečete.
Na umerenoj temperaturi pecite sa jedne strane dok se ne stvore rupice po celoj površini katme i skinite iz tiganja - dok ne dobiju zlatnu boju.
Okrenite i sa druge strane i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite katmu i dok je još topla obilno namažite maslacem. Tako dok ne ispečete celu količinu.
Možete jesti samo sa maslacem, a ko voli - sa sirom, kačkavaljem, slatkom, čokoladom ili kombinacijom slanog i slatkog...