Kiseli krastavčići na suncu

16/07/2018
"Hrskavi sunčani krastavčići, koji sakupljaju zrake leta, da nas raduju ukusom tokom zime!"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krastavčići - količina po želji
  • morska so - 1 supena kašika za jednu teglu
  • rakija - 2 supene kašike, domaća, iznad 50 gradi, za jednu teglu
  • mirođija - strukovi, odokativno
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krastavčiće i potopite ih u vodu na oko 4 sata. Nakon toga ih dobro očistite, ako je potrebno izbušite ih sa svih strana.

Poređajte ih u tegle, dodajte i strukove mirođije, a po želji i čenove belog luka. Sipajte po 1 kašičicu morske soli i 2 supene kašike rakije u jednu teglu. Sipajte do vrha vodu i ostavite ih na suncu.

Ujutru i uveče mućkajte tegle u trajanju od 5 dana. Nakon toga stavite tegle sa kiselim krastavcima na tamno i hladno mesto.

Ovako pripremljeni krastavci ostaju hrskavi tokom cele zime.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar