Način pripreme
Očistimo i operemo kornišone.
Pravimo salamuru od vode tako što na 1 litar vode stavljamo 75 g soli.
Gotovu salamuru sipamo kod krastavčića i ostavljamo da odstoje 12-24 sata na hladnom mestu.
Kada isteče vreme, operemo ih i posušimo.
Uzimamo oprane tegle i počinjemo da ih ređamo tako što između njih stavljamo luk koji je oguljen i iseckan, iseckane krupne strukove mirođije i zrna bibera, po 2 zrna pimenta i male semenke slačice.
Pakovanje Pikant friks pomešamo sa vodom, sirćetom i šećerom.
Dobija se marinada koju stavljamo na vatru i ostavljamo da vri 3-5 minuta.
Kada smesa provri, dodajemo sirće i šećer.
Gotovom marinadom zalivamo kornišone, dobro protresemo tegle sa kiselim krastavčićima i ukoliko je potrebno dosipamo marinadu.
Zatvaramo teglice sa kiselim krastavčićima sa pimentom i slačicom odmah i čuvamo na tamnom mestu.