Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli krastavčići sa pimentom i slačicom

Kiseli krastavčići sa pimentom i slačicom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Kiseli krastavčići sa pimentom i slačicom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
01/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
7
"U kući se svako veče jedu kiseli krastavčići i upravo zbog toga se stavlja mnogo ovih teglica"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 2.5 kg
  • luk - 2 glavice
  • pikant friks - 1 pakovanje, slatko - kiselo Dr. Oetker
  • šećer - 150 g
  • sirće - 300 ml, 6%
  • voda - 2.7 l
  • konzervans - 1 pakovanje, Dr. Oetker
  • so - 75 g
  • mirođija
  • crni biber - u zrnu
  • piment
  • slačica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo kornišone.

Pravimo salamuru od vode tako što na 1 litar vode stavljamo 75 g soli.

Gotovu salamuru sipamo kod krastavčića i ostavljamo da odstoje 12-24 sata na hladnom mestu.

Kada isteče vreme, operemo ih i posušimo.

Uzimamo oprane tegle i počinjemo da ih ređamo tako što između njih stavljamo luk koji je oguljen i iseckan, iseckane krupne strukove mirođije i zrna bibera, po 2 zrna pimenta i male semenke slačice.

Pakovanje Pikant friks pomešamo sa vodom, sirćetom i šećerom.

Dobija se marinada koju stavljamo na vatru i ostavljamo da vri 3-5 minuta.

Kada smesa provri, dodajemo sirće i šećer.

Gotovom marinadom zalivamo kornišone, dobro protresemo tegle sa kiselim krastavčićima i ukoliko je potrebno dosipamo marinadu.

Zatvaramo teglice sa kiselim krastavčićima sa pimentom i slačicom odmah i čuvamo na tamnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: