Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kiseli krastavčići sa rakijom na suncu

Kiseli krastavčići sa rakijom na suncu

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Kiseli krastavčići sa rakijom na suncu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Hrskavi sunčani krastavčići, koji sakupljaju zrake leta, da nas raduju ukusom tokom zime!"

Potrebni sastojci

  • krastavčići - količina po želji
  • morska so - 1 supena kašika za jednu teglu
  • rakija - 2 supene kašike, domaća, iznad 50 gradi, za jednu teglu
  • mirođija - strukovi, odokativno
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krastavčiće i potopite ih u vodu na oko 4 sata. Nakon toga ih dobro očistite, ako je potrebno izbušite ih sa svih strana.

Poređajte ih u tegle, dodajte i strukove mirođije, a po želji i čenove belog luka. Sipajte po 1 kašičicu morske soli i 2 supene kašike rakije u jednu teglu. Sipajte do vrha vodu i ostavite ih na suncu.

Ujutru i uveče mućkajte tegle u trajanju od 5 dana. Nakon toga stavite tegle sa kiselim krastavcima na tamno i hladno mesto.

Ovako pripremljeni krastavci ostaju hrskavi tokom cele zime.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: