Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Glazirane šnicle na grilu

Glazirane šnicle na grilu

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Glazirane šnicle na grilu
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
3
"Svaka šnicla koja poštuje sebe želi da bude glazirana, pre nego što skoči na gril"

Potrebni sastojci

  • za sos
  • maslac - 4 supene kašike, rastopljen
  • luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • jabukovo sirće - 100 ml
  • šećer - 6 supene kašike, braon šećer
  • kečap - 100 ml
  • sok od jabuke - 100 ml
  • med - 3 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • svinjske šnicle - 500 g, svinjski vrat sa kostima
  • začini za šnicle
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika, braon
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte začine za šnicle i lepo ih natrljajte sa obe strane. Uvijte ih u foliju i ostavite na 2 sata u frižideru.

Napravite sos tako što rastopite maslac u dubokoj posudi na umernoj vatru.

Dodajte sitno iseckan luk i propržite ga dok ne omekša, oko 4 minuta.

Dodajte jabukovo sirće i braon šećer, mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte kečap, sok od jabuke, med, so i biber. Smanjite temperaturu i ostavite sos da se krčka i da se redukuje dok se ne zgusne, oko 20-30 minuta.

Kad bude gotovo ostavite da se malo ohladi i sameljite na pire u blenderu.

Ugrejte gril i namažite mašću. Stavite šnicle i pecite oko 15-20 minuta sa jedne strane. Okrenite i pecite sa druge strane.

Namažite sosom i pecite oko 5 minuta.

Ponovite i sa druge strane. Kad se ispeče pokrijte folijom i ostavite na 10 minuta da odstoji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: