Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sušeno meso»Domaće suvo meso u rasolu

Domaće suvo meso u rasolu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaće suvo meso u rasolu
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Sa ovakvim mezetom nam ostaje samo da vam poželimo Živeli"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 2 kg
  • rasol - 3 - 4 l
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • kumin - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Plećku isecite po dužini na komade srednje debljine, možete koristit meso iznad ribića.

Sipajte rasol u veliku šerpu i stavite komade mesa. Poklopite, ostavite na hladnom 24 sata.

Izvadite ih i osušite, nakon toga lepo uvaljajte u začine, pritiskajte da se zalepe dobro.

Provucite konac i zakačite na hladno i provetrivo mesto da se suši.

Ova vrsta mesa je za brzo konzumiranje, zato što ima masti.

Kad se osuši, možete čuvati u kesi u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: