Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pršuta»Suvo meso od ribe

Suvo meso od ribe

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Suvo meso od ribe1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
"Cela zima nam neće biti dovoljna da se zasitimo ovog suvog mesa od ribe"

Potrebni sastojci

  • riba - komadi krupne ribe, kao što je tolstolobik
  • morska so
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - sitno istucan
  • ječam
  • čubar
  • belo vino - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete.

Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom.

Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite još dva dana i noći okrenute na drugu stranu.

Spremite salamuru od 2 litra vode i pakovanje morske soli. Ubacite unutra riblje filete na 72 sata. Nakon toga ocedite od salamure, osušite ih i okačite na provetrivo mesto na oko 2 sata ili malo manje.

Pomešajte sitno istucan beli luk sa svim začinima i suvim belim vinom. Natrljajte ribu dobijenom kašicom ravnomerno. Ponovo ih stavite na provetrivo mesto na oko nedelju dana. Što su deblji parčići to se duže suši suvo meso od ribe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: