Način pripreme
Od sastojaka za kornete zamesimo srednje meko testo. Nakon toga uz pomoć oklagije razvijemo na tanku koru, koju sečemo na trakice širine oko 1.5-2 cm.
Uzimamo trakice i uvijamo ih oko kalupa za korenete. Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Nakon toga ih punimo kremom koji se priprema na sledeći način.
U odgovarajuću posudu stavljamo sveže mleko da provri. Za to vreme umutimo jaja i dodajemo šećer u njih. Ponovo dobro mutimo mikserom i dodajemo brašno.
Lepo promešamo smesu i u vrelo mleko je lagano dodajemo, uz neprestano mešanje.
Nakon toga dodajemo maslac i vanilu, mešamo dok se malsac ne rastopi, nakon toga skidamo krem sa vatre.
Kad napunimo kornete kremom, ukrašavamo ih mlevenim orasima (možete ukrasiti i nečim drugim, zavisi od vaše želje - kokosovim brašnom, čokoladnim mrvicama itd.).