Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti sa kremom od maslaca

Korneti sa kremom od maslaca

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16126159
Korneti sa kremom od maslaca
Fotografije: Maria Gulekova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
20
"Legenda kaže dasu korneti najukusniji sledećeg dana. Ali kod nas se nikad nisu toliko zadržali"

Potrebni sastojci

  • za kornete
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • soda - 1 kesica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • za krem od maslaca
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 6 supenih kašika
  • brašno - 6 supenih kašika
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 125 g
  • vanila - 2 komada
  • orasi - oko 50 - 100 g, samleveni za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za kornete zamesimo srednje meko testo. Nakon toga uz pomoć oklagije razvijemo na tanku koru, koju sečemo na trakice širine oko 1.5-2 cm.

Uzimamo trakice i uvijamo ih oko kalupa za korenete. Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Nakon toga ih punimo kremom koji se priprema na sledeći način.

U odgovarajuću posudu stavljamo sveže mleko da provri. Za to vreme umutimo jaja i dodajemo šećer u njih. Ponovo dobro mutimo mikserom i dodajemo brašno.

Lepo promešamo smesu i u vrelo mleko je lagano dodajemo, uz neprestano mešanje.

Nakon toga dodajemo maslac i vanilu, mešamo dok se malsac ne rastopi, nakon toga skidamo krem sa vatre.

Kad napunimo kornete kremom, ukrašavamo ih mlevenim orasima (možete ukrasiti i nečim drugim, zavisi od vaše želje - kokosovim brašnom, čokoladnim mrvicama itd.).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: