Način pripreme
Da bismopripremili tortu iz davnina, prvo u velokoj posudi razbijemo jaja, dodajemo šećer i počinjemo da mutimo.
U posudu stavljamo kiselo mleko, dodajemo sodu i ostavljamo da se aktivira.
Nakon što bude gotovo, dodajemo u jaja, dodajemo šećer, kakao, ulje i na kraju brašno, dodajemo u porcijama.
Namažemo pleh dobro i sipamo gotovu smesu.
Stavljamo u rernu i pečemo na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Pripremamo sirup od šećera, vode i esencije i ostavljamo sa strane.
Nakon što kora sa kakaom bude gotova, prelivamo hladnim sirupom i ostavljamo sa strane.
Pripremamo krem od maslaca, umutimo maslac i dodajemo prosjeani šećer u prahu sa žumancem.
Sve to dobro promešamo.
Namažemo hladan preliveni kolač kremom, po vrhu sipamo mlevene orahe.
Stavljamo tortu sa kremom od maslaca iz davnina u frižider na oko sat-dva da se stegne i nakon toga isečemo.