Način pripreme
Prvo zamesimo testo za kornete od navedenih sastojaka. Nakon toga razvučemo tanku i dugu koru i običnim nožem sečemo trakice, debljine 4 cm.
U jednoj posudi ugrevamo ulje. Četkom namažemo metalne kalupe za kornete. Počinjemo da uvijamo trakice od testa preko kalupa i gledamo da se malo preklapaju, a na kraju potpuno zatvorimo. Ako želite da su korneti manji, počnite da uvijate dole na samom kornetu, ali teže ćete puniti.
Stavljamo ih u rernu na 200 stepeni, okrećemo ih hvataljkom, da se ispeku ravnomerno. Kad se ohlade vadimo ih iz kalupa.
Za fil prvo umutimo jaja sa šećerom, skrobom i malo svežeg mleka. Preostalo mleko stavljamo da provri i u njega polako dodajemo mlečnu smesu. Krem kuvamo dok se ne zgusne, nakon toga skidamo sa vatre. 5-10 minuta nakon toga dodajemo maslac i ponovo dobro promešamo.
U duboki tanjir stavljamo 2-3 kašike vrele vode i isečemo banane, nakon toga ih izgnječimo viljuškom. Stavljamo pire od banane u topao krem.
Dok je još topao stavljamo ga u aluminijumski poslastičarski šrpic i počinjemo da punimo kornete.
Dok se još nisu ohladili, stavljamo široki deo u kokosovo brašno ili čokoladne mrvice da budu lepši i da se zatvrori otvor. Nakon toga ih ostavljamo u frižideru da odstoje jedan dan, da omekšaju.