Način pripreme
Za pravljenje kore odvajamo belanca od žumanaca.
Belanca sa 1/3 šećera mutimo u sneg.
Žumanca sa ostalim šećerom mutimo u sipkasti krem.
Počinjemo da mešamo belanca sa žumancima, dodajemo brašno i kakao i tako naizmenično ređamo proizvode još nekoliko puta.
Kada dobijemo vazdušastu i homogenu smesu, prebacujemo u kalup sa zidovima koji se skidaju i pečemo koru na 170 stepeni.
Ne otvaramo rernu i ne bockamo čačkalicom, da ne bi spalo.
Nakon što kora za tortu postane braon boje, proveravamo lagano pritiskajući prstima.
Ako je mekana, ali elastična, to znači da je gotova.
Za krem prokuvamo mleko i šećer i u njih dodajemo umućena jaja i brašno.
Mešamo dok se krem ne zgusti.
Skidamo ga sa vatre i dodajemo čokoladu izlomljeno na male komade.
Kravlji maslac treba da bude na sobnoj temperaturi.
Mutimo ga mikserom dok ne dobijemo vazdušast krem.
Dodajemo ohlađeni krem u umućeni maslac i mešamo, dok se sastojci ne sjedine.
Sečemo kolač na dva tanja i prelivamo kore sokom od pola pomorandže.
Preko prelivene kore rasporedimo 2/3 čokoladnog krema za torte.
Stavljamo drugu koru, prelivamo i rasporedimo preostalu 1/3 krema.
Da bismo pokrili tortu čokoladnom glazurom istopimo 200 g čokolade na pari.
Prelivamo čokoladni tortu istopljenom čokoladom i poravnamo.
Ukrašavamo čokoladnu tortu sa kremom od maslaca i čvrstom glazurom iseckanim orasima i režnjevima pomorandže.