Korneti sa kremom od vanile

03/09/2018
"Legenda kaže da su korneti drugog dana duplo ukusniji, ali mi ih uvek pojedemo prvog "
Priprema65 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno95 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Za pripremu testa: Jaje i šećer umutimo mikserom na mekan krem. Dodajemo ulje i promešamo. U posudu sipamo kiselo mleko, dodajemo prašak za pecivo i ostavljamo da nadođe.

U posudu postepeno dodajemo brašno prosejano sa praškom za pecivo /mali deo brašna ostavljamo za mešenje/ i smesu od jaja. Sve mešamo dok testo ne počne da se odlepljuje od ivica posude.

Prebacujemo na radnu površinu, posutu brašnom i mesimo. Dobijamo srednje meko testo koje se ne lepi. Testo razvlačimo na ne mnogo tanak list i sečemo na trake širine 1 cm.

Trake uvijamo odozdo na gore oko metalnih korneta ili korneta napravljenih od poklopaca za kiselo mleko. Poređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotovo (između 15 i 20 minuta). Odmah čim se ispeku pažljivo skidamo kalupe i uvijamo sledeće kornete.

Za pripremu krema: Brašno, jaja i malo deo svežeg mleka umutimo žicom. Preostalo sveže mleko i šećer stavljamo na vatru da provri.

Lagano i uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja. Nakon minut krem sezgusne, dodajemo kravlji maslac, vanilu i mešamo jop malo. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Pokrivamo streč folijom da se ne stvori korica.

Kad se sve ispeku i ohlade, punimo ih kremom uz pomoć šprica ili kašičice. Otvor korneta potapamo u mlevene orahe. Gotove kornete ostavljamo na hladnom da odstoje oko 5-6 sati pre konzumiranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar