Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tolstolobik u foliji

Tolstolobik u foliji

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Tolstolobik u foliji1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Raskošni tolstolobik, kojeg će čak i oni početnici u kuhinji spremiti za manje od sat vremena"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • ruzmarin - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po želji
  • sok od limuna - po želji
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite, operite i uklonite debelu kožu. Isecite na komade, debljine 1.5 cm ili na filete. Poređajte ih preko pola folije, koju ste prethodno stavili u tavu.

Preko ribe poređajte isečene ostale sastojke, pa sve ih zajedno poprskajte uljem i dodajte začine.

Jelo dobro uvijte folijom, a tavu stavite u zagrejanu rernu.

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta i izvadite. Foliju otvorite i jelo poslužite u odogovarajućim tanjirima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti