Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tolstolobik u foliji iz rerne

Tolstolobik u foliji iz rerne

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64617150
Tolstolobik u foliji iz rerne1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Za ljubitelje ukusnih jela od ribe - fantastični kotleti od tolstolobika u mirisnoj marinadi"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • celer - 1 glava
  • šargarepa - 2 komada
  • mirođija - 1 grančica
  • peršun - 1 grančica
  • beli luk - 1 glavica
  • crni luk - 1 glavica
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • belo vino - 1 šoljica
  • senf - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • za posipanje
  • mirođija - 2 kašike, iseckana
  • kapari - 1 kašika, marinirani
  • peršun - 2 kašike
  • orasi - 1 šaka, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tolstolobike i nasecite ih na kotlete. Najbolje je da se skine koža sa ribe, ali možete je i ostaviti.

Očišćeno meso prelijte marinadom od maslinovog ulja, belog vina, senfa, soli i bibera. Ostavite ribu da se marinira 30 minuta i svaki kotlet stavite na veće prače aluminijumske folije.

U foliju stavite očišćenu i naseckanu šargarepu, limun, mirođiju, peršun, crni luk, celer. Umotajte kotlete sa povrćem u foliju i poređajte ih u veliki pleh.

Pecite ribe oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon toga skinite foliju, pospite ribu sitno naseckanom mirođijom, peršunom orasima i kaparima. Pecite ribu još 5-10 minuta i izvadite iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: