Pileći filei sa začinima

19/07/2018
"Piše pileći filei sa začinima, ali treba da se čita - ukusan povod da se okupimo sa prijateljima "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano627
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso potopite u vodu na jednu noć i isecite na filee, ako želite možete ih ponovo staviti u vodu na nekoliko sati.

Nakon toga je spremno za mariniranje - koristite odgovarajuću marinadu za pileće meso. Može biti i najobičnija (ulje, soja sos, senf, začini). Čim se meso marinira, ostavite ga u frižideru da odstoji. Pecite na gril tiganju ili roštilju.

Prilikom serviranja možete iseći pileće filee na komade ili zalogaje. Iseckajte prirodne masline na komade i stavite ih preko piletine. One nose bogat ukus i neobrađene prirodne masline imaju prijatan gorak ukus, a meso same masline je sa bojama koje se prelivaju, čak i kada su potpuno zrele. Ukrasite tanjir senfom i začinite kombinacijom začina - bosiljkom, mentom, origanom i kurkumom.

Pazite kada dodajete kurkumu zbog njenog posebnog ukusa, koji je pikantan, topao i gorak. Ona se dobro vidi - suprotstavlja se i akcentuje ukus ostalih sastojaka, koji su takozvani "najbolji prijatelji". Oni daju šaren ukus i dopunjuju se.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar