Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špageti sa pesto sosom i piletinom

Špageti sa pesto sosom i piletinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Špageti sa pesto sosom i piletinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Tri P - Pesto, Piletina i Pasta - garancija za potpuno gastronomsko zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • špageti - 300 g
  • pileće meso - 250 g od filea ili bataka
  • sok od limuna - 4 - 5 kašikam sveže ceđen
  • biber - po želji
  • origano - 1 kašika
  • so - 2 prstohvata
  • za pesto
  • bosiljak - 1 i 1/2 šolja, sveži listovi
  • parmezan - 1/4 šolje, u prahu
  • pinjole - 1 šaka, ili bademi
  • maslinovo ulje - oko 1/4 šolje
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte meso u malo posoljene vode oko 25 minuta ili dok ne postane mekano. Ostavite ga da se ohladi i isecite na komadiće.

Dodajte piletini sok od limuna, biber, maslo maslinovog ulja, so i origano.

2. Stavite u blender listove bosiljka sa orašastim plodovima, belim lukom i maslinovim uljem. Pustite na srednju brzinu, da se sve samelje - može i krupnije ili skroz, kako vi volite.

Razredite pesto sos preostalim maslinovim uljem i dodajte parmezan, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja, a poželjno je da budu al dente.

Ocedite ih od vode i pomešajte sa onoliko pesto sosa, koliko želite, a preostali sos možete čuvati u frižideru do nekoliko dana.

Rasporedite špagete u tanjire i reko stavite pileće meso.

Po želji, možete ukrasiti svežim listovima bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: