Način pripreme
1. Skuvajte meso u malo posoljene vode oko 25 minuta ili dok ne postane mekano. Ostavite ga da se ohladi i isecite na komadiće.
Dodajte piletini sok od limuna, biber, maslo maslinovog ulja, so i origano.
2. Stavite u blender listove bosiljka sa orašastim plodovima, belim lukom i maslinovim uljem. Pustite na srednju brzinu, da se sve samelje - može i krupnije ili skroz, kako vi volite.
Razredite pesto sos preostalim maslinovim uljem i dodajte parmezan, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja, a poželjno je da budu al dente.
Ocedite ih od vode i pomešajte sa onoliko pesto sosa, koliko želite, a preostali sos možete čuvati u frižideru do nekoliko dana.
Rasporedite špagete u tanjire i reko stavite pileće meso.
Po želji, možete ukrasiti svežim listovima bosiljka.
Prijatno!