Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom i kuvanom kafom. Dodajte kiselo mleko i ulje, na kraju vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešajte smesu od keksa, odvojite 1 šolju i dodajte kakao u nju, mešajte dok ne dobijete jednaku boju.
Kajsije isecite na tanke komade. U namazan pleh, prečnika 24 cm sipajte polovinu bele smese, odozgo poređajte komade kajsija, prelijte braon smesom i pokrijte preostalim belim testom.
Pospite kristal šećerom i mlevenim orasima.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačakalcom za zube da li je gotovo i okrenite na tanjir.
Umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i čokoladom. Kašikom odozgo premažite kolač i ostavite na jednu noć u frižideru da se stegne.
Pre serviranja ukrasite iseckanim orasima, grilijažom i čokoladnim mrvicama.
Kad odstoji, dobijate neverovatan voćni kolač!