Način pripreme
Rerna - 175 stepeni.
Pravougaoni kalup, namazan i obložen papirom za pečenje 28/18 cm.
Namažite kalup komadićem maslaca, isecite papir za pečenje tako da hvata malo i od ivica kalupa.
Rastopljeni maslac stavite u posudu. Dodajte i 2 supene kašike ulja i dobro promešajte žicom. Dodajte jaja, jedno po jedno, mešajte, sipajte vanilu i mešajte dok u i ne dobijete glatku i svetlu smesu.
Iznad posude stavite veliku cediljku i prosejte brašno sa kakaom i solju. Mešajte spatulom. Smesa treba da bude teška, vlažna i tamna.
Sipajte je u kalup. Ostavite sa strane.
Čokoladu isecite na velike kockice, ploče, i stavite odozgo, razbacano.
Pecite na 175 stepeni oko 25-30 minuta. Kad stavite čačkalicu u sredinu braunija ona treba da izađe vlažna.
Prilikom serviranja desert isecite na kocke ili pravougaonike i topao, da bi čokolada mogla da se razliva.