Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Torta od piškota sa kiselom pavlakom i jagodama

Torta od piškota sa kiselom pavlakom i jagodama

Torta od piškota sa kiselom pavlakom i jagodama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Samo pravi prijatelj će te pozvati i reći - Dođi, napravio sam ti odličnu tortu sa piškotama i želim da je podelim sa tobom"

Potrebni sastojci

  • piškote - 20 komada, obične
  • kisela pavlaka - 600 g
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • jagode - 300 g, zamrznute
  • toping od jagode
  • nes kafa - 200 ml
  • beli rum - 2 supene kašike
  • menta - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kafu sa rumom. Prelomite piškote na dva dela. Svaku potopite u mlaku kafu. Piškotama obložite dno i ivice kalupa da ivicama koje se otvaraju.

Umutite tečnu pavlaku uz pomoć miksera. Dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mutite dok ne dobije homogenu smesu.

Sipajte polovinu krema. Poravnajte i sipajte od jagoda. Sipajte preostalim delom pavlake. Poređajte jagode i prelijte topingom.

Ostavite da se ohladi 3-4 sata pre serviranja.

Servirajte sa svežom mentom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: