Način pripreme
Jaja umutimo sa šećerom, dodajemo ulje, brašno sa praškom za pecivo, šargarepu i sve ostale sastojke za koru.
Dobijamo lepljivo gusto testo, koje se odvaja na dva dela.
Kore pečemo na papiru za pečenje u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni oko 35-40 minuta. Poslednjih 10 minuta možemo da smanjimo temperaturu do 170 stepeni /zavisi od rerne/.
Nakon što se ispeku i ohlade kore, isečemo na dva dela tako da dobijemo 4 kore za tortu od šargarepe. Na taj način krem rasporedimo na veću površinu i torta bude sočnija.
Krem dobijamo tako što lepo pomešamo sve sastojke za njega.
Tortu od šargarepe sastavimo, ređamo koru i krem, završavamo kremom.
Ukrašavamo po izboru.
Ja koristim malo sveže šargarepe, cele i mlevene orahe.
Torta sa pavlakom treba da odstoji 24 sata u frižideru i onda se jede.
Torta od šargarepe sa kiselom pavlakom je raskošna za svaki praznik.