Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Torta od šargarepe sa kiselom pavlakom

Torta od šargarepe sa kiselom pavlakom

KrisiKrisi
Početnik
301179
Torta od šargarepe sa kiselom pavlakom
Fotografije: Anonymous
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Torta od šargarepe sa kiselom pavlakom je raskošna za svaki praznik."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1
  • šargarepa - 3 šolje, rendana
  • vanilin šećer - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice /bio, prirodan/
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • suve brusnice - 50 g
  • so - prstohvat
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • vanila
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo sa šećerom, dodajemo ulje, brašno sa praškom za pecivo, šargarepu i sve ostale sastojke za koru.

Dobijamo lepljivo gusto testo, koje se odvaja na dva dela.

Kore pečemo na papiru za pečenje u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni oko 35-40 minuta. Poslednjih 10 minuta možemo da smanjimo temperaturu do 170 stepeni /zavisi od rerne/.

Nakon što se ispeku i ohlade kore, isečemo na dva dela tako da dobijemo 4 kore za tortu od šargarepe. Na taj način krem rasporedimo na veću površinu i torta bude sočnija.

Krem dobijamo tako što lepo pomešamo sve sastojke za njega.

Tortu od šargarepe sastavimo, ređamo koru i krem, završavamo kremom.

Ukrašavamo po izboru.

Ja koristim malo sveže šargarepe, cele i mlevene orahe.

Torta sa pavlakom treba da odstoji 24 sata u frižideru i onda se jede.

Torta od šargarepe sa kiselom pavlakom je raskošna za svaki praznik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: