Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kokos Torta»Torta od kokosa sa jagodama i pavlakom

Torta od kokosa sa jagodama i pavlakom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k176
Torta od kokosa sa jagodama i pavlakom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 10
22/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Lagana i vazdušasta torta od kokosa sa dve vrste pavlake - savršena letnja torta"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 1 šolja, kristal
  • integralno brašno - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • vanila - 2 komada
  • kokosovo brašno - 1 šaka
  • Za zalivanje kore
  • džem od jagoda - 1 - 2 supene kašike
  • voda - 2 - 3 supene kašike
  • Za krem
  • kokosova pavlaka - 3 supene kašike
  • topla voda - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • vanila - 1 komad
  • džem od jagoda - 3 supene kašike
  • kokosovo brašno - 50 g
  • Za ukras
  • jagode - 10 - 12 komada
  • kokosovo brašno - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Koru pripremamo tako što izmešamo jaja sa smeđim kristal šećerom, sodom, vanilom, solju, kokosovim brašnom i integralnim brašnom.

Rasporedimo u malu tepsiju nauljenu šarlanom. Pečemo na 180-200 stepeni 15-20 minuta.

Proveravamo drvenom čačkalicom da li je gotovo. Ostavljamo da se hladi tako što je pokrivamo najlon kesom i krpom da se ne bi stvrdnula.

Za krem pomešamo kokosovu pavlaku (rastvorenu u malo tople vode), kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanilu, džem od jagoda i kokosovo brašno.

Već ohlađenu koru premazujemo sa obe strane džemom od jagoda, rastvorenim u vodi, s obzirom na to da se možda formirala korica koja treba da postane mekana.

Okrećemo je naopačke - sa oblijom stranom na gore (koju smo obilno namazali sirupom od džema) raspoređujemo krem odozgo i sa strane ravnomerno. Ukrašavamo jagodama i posipamo kokosovim brašnom.

Jednostavna kokosova torta sa jagodama i dve vrste pavlake je gotova!

Sečemo tortu na 8 komada i poslužujemo sa sokom od jagoda!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: