Način pripreme
Koru pripremamo tako što izmešamo jaja sa smeđim kristal šećerom, sodom, vanilom, solju, kokosovim brašnom i integralnim brašnom.
Rasporedimo u malu tepsiju nauljenu šarlanom. Pečemo na 180-200 stepeni 15-20 minuta.
Proveravamo drvenom čačkalicom da li je gotovo. Ostavljamo da se hladi tako što je pokrivamo najlon kesom i krpom da se ne bi stvrdnula.
Za krem pomešamo kokosovu pavlaku (rastvorenu u malo tople vode), kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanilu, džem od jagoda i kokosovo brašno.
Već ohlađenu koru premazujemo sa obe strane džemom od jagoda, rastvorenim u vodi, s obzirom na to da se možda formirala korica koja treba da postane mekana.
Okrećemo je naopačke - sa oblijom stranom na gore (koju smo obilno namazali sirupom od džema) raspoređujemo krem odozgo i sa strane ravnomerno. Ukrašavamo jagodama i posipamo kokosovim brašnom.
Jednostavna kokosova torta sa jagodama i dve vrste pavlake je gotova!
Sečemo tortu na 8 komada i poslužujemo sa sokom od jagoda!