Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pileći rolati sa topljenim sirom i pečurkama

Pileći rolati sa topljenim sirom i pečurkama

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Pileći rolati sa topljenim sirom i pečurkama
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ne tražite dugo odgovarajući prilog, zato što su ovi rolati najukusniji i servirani sa mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • pileći file - oko 500 - 600 g
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • voda - oko 50 ml ili od marinade
  • marinada
  • soja sos - 1 - 2 supene kašike
  • limun - 1 komad, samo sok
  • senf
  • biber
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • med - 1 supena kašika, rastopljen
  • nadev
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • so - po ukusu
  • maslac - 1 - 2 supene kašike
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • topljeni sir - 4 - 5 komada, trouglovi
  • još
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
  • peršun - za posipanje, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite i istanjite tako da može da se uvije u rolat ili na komade za više rolata.

Stavite u posudu, dodajte sve sastojke za marinadu i promešajte dobro. Ostavite u frižideru na 2-3 sata.

Za nadev očistite pečurke i sitno iseckajte, dinstajte dok ne omekšaju u maslacu sa prstohvatom soli, skinite sa vatre.

Na svako parče piletine stavite po malo od pečuraka, kiseli krastavčić isečen na tanke štapiće i topljeni sir.

Uvijte i učvrstite čačkalicom za zube. Tako uradite sa svim mesom.

Posle pecite sa svih oko 1 minut dok ne pobeli.

Prebacite u pleh, prelijtuljem i vodom illi iz marinade.

Pecite na 200-220 stepeni oko 20 minuta, na svaki rolat stavite krišku kačkavalja i pecite dok ne dobije zlatnu boju još 5 minuta.

Posle pospite sveže iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: