Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa topljenim sirom, slaninom i pečurkama

Pileći bataci sa topljenim sirom, slaninom i pečurkama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Pileći bataci sa topljenim sirom, slaninom i pečurkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
19/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nesumnjivo najukusnija piletina koju smo probali - sada je vaš red da u njoj uživate"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada, donji
  • pečurke - 200 g, iz konzerve
  • topljeni sir - 200 g
  • kačkavalj - 50 g
  • peršun
  • so - po ukusu
  • kari - 1 kašičica
  • biber
  • slanina - 4 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se prekriju vodom u šerpi sa malo soli. Kuvaju se 20 minuta i ocede se dobro. U posudu za pečenje sipamo oceđane pečurke.

Batake posipamo karijem, biberom i svaki se uvija listom slanine koja se podeli po sredini na dve lente. Poređaju se preko pečuraka.

Topljeni sir se iseče na parčiće u posudi i preliva sa 1 šoljom vrelog pilećeg bujona od kuvanih bataka.

Mnogo dobro se promeša kašikom, proba se kakava je ukus, ako ima potrebe dodaje se so i biber i sipa se u posudu za pečenje. Odozgo posipamo isečenim peršunom na sitno i narendanim kačkavaljem.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni oko 25 minuta. Serviramo sa svežim povrćem i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: