Način pripreme
Pileće grudi se podele na dva dela, pospu se začinom i lupaju ispod folije. U pleh poređajte filee, namažite ih soja sosom i ostavite dok ne pripremite nadev.
Isecite braon pečurke na tračice, mladi luk sitno iseckajte. U tiganju ugrejte malo ulja i maslaca, sipajte pečurke i pospite začinom od povrća. Pržite dok voda ne ispari i dodajte iseckani luk i nanu.
Stavite jedan file na dasku i u jedan kraj stavite od pečuraka, komadiće belog luka i komadiće topljenog sira. Pospite biberom i uvijte u rolat, krajeve uvijte unutra, zabodite čačkalicom.
Gotove rolate poređajte u pleh, u koji ste sipali mali ulja i soja sosa. Pospite ih prezlom i stavite u ugrejanu rernu, pecite dok ne dobiju zlatnu boju, nemojte preterivati sa pečenjem, da se ne bi osušili.
Rolate servirajte isečene sa dodatkom od prženih, veoma aromatičnih braon pečuraka ili prilogom po vašem izobru.