Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone sa pečurkama i topljenim sirom

Makarone sa pečurkama i topljenim sirom

Makarone sa pečurkama i topljenim sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Verovatno imate pakovanje makarona kod kuće, a mi imamo sjajan recept za njih sa topljenim sirom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • makarone - 400 g, cevčice
  • šargarepe - 2 komada, srednje
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, crvene
  • beli luk - 3 čena
  • pečurke - 300 g, pečurke
  • so
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • topljeni sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte makarone prema uputstvima na pakovanju.

Iscedite ih i izvadite iz posude.

Prilikom kuvanja dodajte 1 supenu kašiku maslinovo ulja i na taj način se neće slepiti.

Očistite povrće i sitno ga iseckajte.

Dinstajte ga u maslinovom ulju u šerpi u kojoj ste skuvali makarone.

Dodajte sitno iseckani beli luk, šargarepe i paprike.

Kuvajte 4-5 minuta periodično mešajući.

Dodajte očišćenje i iseckane pečurke.

Kuvajte dok pečurke ne budu gotove.

Začinite solju.

Vratite makarone nazad u šerpu kod povrća i pečuraka.

Dodajte topljeni sir.

Kuvajte još nekoliko minuta, neprestano mešajući dok makarone ne upiju topljeni sir.

Prijatno sa ovim makaronama sa pečurkama i topljenim sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: