Način pripreme
Pileći file isecite i istanjite tako da može da se uvije u rolat ili na komade za više rolata.
Stavite u posudu, dodajte sve sastojke za marinadu i promešajte dobro. Ostavite u frižideru na 2-3 sata.
Za nadev očistite pečurke i sitno iseckajte, dinstajte dok ne omekšaju u maslacu sa prstohvatom soli, skinite sa vatre.
Na svako parče piletine stavite po malo od pečuraka, kiseli krastavčić isečen na tanke štapiće i topljeni sir.
Uvijte i učvrstite čačkalicom za zube. Tako uradite sa svim mesom.
Posle pecite sa svih oko 1 minut dok ne pobeli.
Prebacite u pleh, prelijtuljem i vodom illi iz marinade.
Pecite na 200-220 stepeni oko 20 minuta, na svaki rolat stavite krišku kačkavalja i pecite dok ne dobije zlatnu boju još 5 minuta.
Posle pospite sveže iseckanim peršunom.