Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od kikirikija

Umak od kikirikija

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Umak od kikirikija
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
20/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Kada sakupite prijatelje, meze je od značaja, a ovaj umak je zaista univerzalan"

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 200 g, pečeni, nesoljeni
  • kiselo mleko - 250 g
  • soja sos - 2 kašike
  • crni luk - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kikiriki oljuštite od ljuspi, ako ih ima. Stavite ga u blender i dodajte mu kiselo mleko, luk u parčićima, soja sos i alevu papriku.

Uključite sve da se melje na velikoj brzini.

Čim smesa počne da se lepi po zidovima posude, treba da zaustavite, kad čujete da blender melej u prazno (poznaje se po zvuku) i da izmešata ponovo smesu po dnu posude.

Uključite ponovo i nastavite mlevenje, dok se ne dobije što je moguće glađa smesa sa veoma sitnim parčićima kikirikija.

Gotov umak možete dodatno da posolite, ako želite i da promešate.

Servirajte predjelo u društvu naćosa, krekera, prepečenih kriški ili hrskavih dvopeka ili grisina.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: