Umak od kikirikija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
20/07/2018
"Kada sakupite prijatelje, meze je od značaja, a ovaj umak je zaista univerzalan "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 200 g, pečeni, nesoljeni
  • kiselo mleko - 250 g
  • soja sos - 2 kašike
  • crni luk - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kikiriki oljuštite od ljuspi, ako ih ima. Stavite ga u blender i dodajte mu kiselo mleko, luk u parčićima, soja sos i alevu papriku.

Uključite sve da se melje na velikoj brzini.

Čim smesa počne da se lepi po zidovima posude, treba da zaustavite, kad čujete da blender melej u prazno (poznaje se po zvuku) i da izmešata ponovo smesu po dnu posude.

Uključite ponovo i nastavite mlevenje, dok se ne dobije što je moguće glađa smesa sa veoma sitnim parčićima kikirikija.

Gotov umak možete dodatno da posolite, ako želite i da promešate.

Servirajte predjelo u društvu naćosa, krekera, prepečenih kriški ili hrskavih dvopeka ili grisina.

Prijatno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar