Piškota torta

VecaVeca
Šef kuhinje
7144012k3389
Piškota torta
Fotografije: Veca
1 / 4
15/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Brzo se priprema, a obara s nogu"

Potrebni sastojci

  • Za fil
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • slatka pavlaka - 900 ml
  • Za potapanje piškota
  • mleko - po potrebi
  • I još
  • piškote - 400 g
  • šlag - 1 kesica
  • euroblok čokolada - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu usuti 200 ml slatke pavlake, dodati čokoladu za kuvanje polomljenu na kockice, pa otopiti na pari.

Kada se otope i sjedine skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Mikserom umutiti 700 ml slatke pavlake u čvrst šlag, pa joj postepeno dodavati ohlađenu smesu sa čokoladom i slatkom pavlakom, pa umutiti mikserom.

Kada je sve dobro umućeno isključiti mikser, pa izmešati špatulom.

Na tacnu staviti obruč za tortu.

Piškote potapati u mleko i poređati u krug u dubak po obodu kalupa, a i po dnu tacne.

Preko naneti polovinu čokoladnog fila.

Zatim rasporediti još jedan red piškota potapanih u mleku.

Na kraju rasporediti ostatak čokoladnog fila.

Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko čokoladnog fila.

Preko šlaga rasporediti rendanu euroblok čokoladu.

Ostaviti tortu u frižideru da odstoji do sutradan.

Piškota tortu seći na parčad željene veličine i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: