Torta MM

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Torta MM
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
01/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
14
"Šarena torta, koja će veoma obradovati mališane!"

Potrebni sastojci

  • bele kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1/2 komada (5 g)
  • vanila - 2 komada (po 0.2 g)
  • smeđe kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 130 g
  • kakao - 20 g
  • prašak za pecivo - 1/2 komada (5 g)
  • za beli krem
  • pavlaka - 200 ml
  • pavlaka - 2 - 3 supene kašike, kisela
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • za smeđi krem
  • krem - 1 komad, Ole, čokolada (80 g)
  • pavlaka - 300 ml
  • crna čokolada - 250 g
  • za dekoraciju
  • bombone - MM
  • čokoladni tompusi
  • fondan
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite u vazdušasti krem. Dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Na kraju dodajte brašno i vanilu prosejane sa praškom za pecivo.

Dobro izmešajte i podelite smesu u dva kalupa (24-26 cm). Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se hlade na rešetci.

Na isti način napravite i smeđe kore.

Za beli krem umutite pavlaku sa šećerom u prahu i dodajte kiselu pavlaku. Dobro izmešajte.

Za smeđi krem zagrejte pavlaku (ali da ne provri), skinite sa ringle i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na 1-2 sata. Nakon toga ga umutite mikserom dok se ne dobije gladak krem.

Pripremite Ole krem prema uputstvu i u njega dodajte 2/3 čokoladnog ganaša.

Sastavljanje torte: Na odgovarajući tanjir stavite jednu belu koru. Prelijte šećernim sirupom i namažite je polovinom smeđeg krema. Stavite jednu smeđu koru, prelijte i namažite belim kremom. Stavite drugu smeđu koru, prelijte i namažite ostalim smeđim kremom i pokrijte drugom belom korom.

Celu tortu sa pavlakom premažite odvojenom 1/3 čokoladnog ganaša. Tortu ukrasite bombonicama, čokoladnim tompusima i figuricama od fondana.

Torta MM je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: