Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Đuveč»Postan đuveč sa krompirom i pečurkama

Postan đuveč sa krompirom i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Postan đuveč sa krompirom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Otvarate poklopac đuvečare, a iznutra se širi božanstveni miris - tako mi volimo da kuvamo"

Potrebni sastojci

  • jagneće meso - 1 kg
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, samleven
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • ulje - 2 supene kašike
  • krompir - 800 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 250 g
  • so
  • nana
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, ulja, majčine dušice, aleve paprike i bibera pripremite marinadu kremaste struktire.

Jagnjeće meso isecite na porcije, posolite i uvaljajte u marinadu. Ostavite da odstoji tako u frižideru bar 6 sati.

Meso stavite na dno glinene đuvečare i stavite da se peče na 220 stepeni u rerni.

Za to vreme luk, šargarepu i pečurke očistite i krupnije isecite.

Krompir oljuštite i takođe krupnije isecite.

Nakok oko sat vremena pečenje, dodajte isečeno povrće, malo soli, oko 100 ml vode, suvu nanu i ruzmarin.

Đuveč vratite ponovo u rernu i kuvajte još jedan sat na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: