Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom, pečurkama i šargarepom

Svinjetina sa krompirom, pečurkama i šargarepom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Svinjetina sa krompirom, pečurkama i šargarepom1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Samo oni koji vole da jedu meso, će oceniti koliko je savršena kombinacija svinjetine, krompira, pečuraka i šargarepe"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • krompir - 300 g, mladi, sitan
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 300 g
  • masalc - 3 supene kašike
  • biber
  • majorana
  • kari
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se iseče na kockice i proprži u tiganju. Posle se premesti u pleh.

Krompiri se dobro operu, ne ljušte se i stavljaju u meso.

Dodaju se pečurke i iseckana šargarepa. Jelo se preliva vodom, začini aromatičnim biljem i peče u prethodno ugrejanoj rerni, dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: