Pile sa arpa testeninom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pile sa arpa testeninom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Klasika za ljubitelje - naše omiljeno pile sa arpa testeninom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g (odvojeno od kosti od bataka)
  • testenina - 250 g, arpa
  • luk - 1 mala glavica
  • paradajz - 500 g, iz konzerve, oljušten, na kocke
  • paradajz pire - 1 kašika
  • parmezan - 100 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na zalogaje. Očistite luk i isecite ga na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju. zapržite pileće meso dok ne pobeli.

Dodajte luk i kuvajte dok povremeno mešate. Dodajte paradajz pire i promešajte.

Dodajte i paradaju i začinite solju i biberom.

Ne preterujte sa solju, jer je parmezan slan. Smanjite ringlu i ostavite jelo da vri na slaboj temperaturi oko 15 minuta.

Dodajte arpa testeninu i deo parmezana i promešajte. Ako je tečnost mnogo uvrela, dodajte malo vode i pileći bujon.

Sipajte jelo u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Pred kraj kuvanja pospite ostatkom parmezana. Servirajte jelo, posuto isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: