Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Zapečeni pasulj sa slaninom u rerni

Zapečeni pasulj sa slaninom u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Zapečeni pasulj sa slaninom u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
21/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusne ideje za praktične domaćice - pogledajte kako da spremite megaukusan zapečeni pasulj sa slaninom u rerni za 40 minuta"

Potrebni sastojci

  • slanina - 250 g
  • pasulj - 2 konzerve od 400 g
  • sos od paradajza - 200 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • nana - 1 kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i sitno iseckajte luk i šargarepu. Isecite slaninu na tanke komadiće.

Ocedite pasulj. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.

Propržite luk i šargarepu na 5 minuta. Dodajte slaninu i promešajte.

Pržite oko 3 minuta i dodajte pasulj, sos od paradajza i začine. Dobro promešajte i pržite oko 5 minuta.

Isipajte jelo u tavu i pecite u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: