Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečeni pasulj sa pirinčem i paradajzom

Zapečeni pasulj sa pirinčem i paradajzom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Zapečeni pasulj sa pirinčem i paradajzom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
19/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Spremili smo jedno neverovatno seosko jelo u rerni, koje je pogodno za dane posta ili za vegetarijance. Užitak je velik."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, skuvan
  • pirinač - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 kom.
  • paprike - 2 kom. suve
  • paradajz - 3 - 4 kom.
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • nana
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte luk, šargarepu i paprike dok omekšaju. Dodajte pirinač, začine i 1 šolju vode. Ostavite smesu da vri nekoliko minuta.

Sipajte u smesu sa pirinčem prethodno skuvan pasulj, promešajte i prebacite u pleh. Dodajte oko 1 litar tople vode i dobro promešajte.

Pecite jelo u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite, poređajte kolutove paradajza i dopecite. Pre posluženja pospite seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: