Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Slane korpice sa krompir pireom

Slane korpice sa krompir pireom

ElenaElena
Početnik
23845
Slane korpice sa krompir pireom
Fotografije: Elena
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
30
"Za one specijalne povode kada stvarno želite da ostavite utisak na goste - atkraktivne slane korpice sa krompir pireom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g (hladan)
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • krompir pire
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za testo zamesimo glatko testo. U zavisnosti od veličine jajeta i vrste brašna možda bude potrebno još 20-30 grama. Ako vam se čini da je testo tvrdo, možete dodati 1 supenu kašiku hladne vode.

Uvijamo testo u foliju i stavljamo u frižider na 30 minuta. Kad se testo ohladi podelimo ga na 30 jednakih loptica.

Svaku lopticu rasporedimo i oblikujemo korpice. Zabodemo čačkalicu na dno svake da se ne podiže prilikom pečenja. Pečemo ih 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pripremamo krompir pire od 1/2 paketa praška, koji pravimo prema uputstvu na pakovannju, ali možemo i sami da pripremimo.

Pržimo 30 ćuftica. Možemo pripremiti po našem omiljenom receptu, takođe da koristimo mleveno meso za roštilj.

U svaku korpicu stavljamo po jednu ružicu krompir pirea/undefined , stavljamo parti čačkalicu ili čačkalicu za zube, po jednu ćufticu i parče paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: