Način pripreme
Od sastojaka za testo zamesimo glatko testo. U zavisnosti od veličine jajeta i vrste brašna možda bude potrebno još 20-30 grama. Ako vam se čini da je testo tvrdo, možete dodati 1 supenu kašiku hladne vode.
Uvijamo testo u foliju i stavljamo u frižider na 30 minuta. Kad se testo ohladi podelimo ga na 30 jednakih loptica.
Svaku lopticu rasporedimo i oblikujemo korpice. Zabodemo čačkalicu na dno svake da se ne podiže prilikom pečenja. Pečemo ih 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pripremamo krompir pire od 1/2 paketa praška, koji pravimo prema uputstvu na pakovannju, ali možemo i sami da pripremimo.
Pržimo 30 ćuftica. Možemo pripremiti po našem omiljenom receptu, takođe da koristimo mleveno meso za roštilj.
U svaku korpicu stavljamo po jednu ružicu krompir pirea/undefined , stavljamo parti čačkalicu ili čačkalicu za zube, po jednu ćufticu i parče paradajza.