Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Slane korpice sa prazilukom

Slane korpice sa prazilukom

Slane korpice sa prazilukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
12/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Spremajte ih zimi, leti - ove pitice u kalupu za mafine su veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • kravlji maslac - kockica
  • sir - 200 g
  • praziluk - 2 komada, beli deo
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • so
  • crni biber
  • sušeni paradajz - 10 komada, čeri
* merne jedinice

Način pripreme

Operite praziluk, očistite i isecite na polumesece u veoliku posudu.

Razbijte jaje i dobro izmešajte. Dodajte pavlaku, izmrvljeni sir i začinite solju i crnim biberom.

Kore za pitu isecite na male kvadrate. Svaki list namažite kravljim maslacem.

Poređajte po 4 komada u kalup za mafine. Krajeve ostavite spolja, zato što će se posle presaviti. Nalepite smesu od praziluka.

Zatvorite kore koje vire. Stavite po nekoliko suvih komada čeri paradajza odozgo na sve korpice i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190°C dok ne bude gotovo.

Ove slane korpice sa prazilukom su savršeno predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: