Način pripreme
Na početku pripremite nadev za zapečeno jelo. Ispecite dve paprike, preporučuje se crvene. Oljuštite ih i isecite na sitne komade.
Isecite luk na polumesec, šargarepu na tanke ivice, a pečurke na komadiće.
Ugrejte ulje i maslac i izdinstajte luk, šargarepu i pečurke oko 20 minuta, sipajte i malo vode. Mešajte periodično.
Nakon toga dodajte paprike, paradajz pire i kukuruz. Promešajte i začinite biberom, alevom paprikom, čubrom i soli po ukusu.
Dinstajte još 10 minuta dok povrće ne bude gotovo, nakon toga skinite sa vatre.
Pripremite krompir pire. Ja sam koristila dve kesice od po 125 g suvi krompir pire.
Stavite sveže mleko da provri sa vodom, nakon toga skinite posudu sa vatre. Sipajte sadržaj kesice polako, uz neprestano mešanje. Dodajte masalc i ulje.
Luk i peršun sitno isecite i dodajte ih u pire. Stavite jaja (sveža), pospite vegetom i soli po ukusu i lepo promešajte.
Tako dobijeno pire rasporedite u namazan pleh, poravnajte i kašikom oblikuje 6 udubljenja.
U svako udubljenje stavite deo dinstanog povrća i stavite pleh u ugrejanu rernu.
Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, nakon toga izvadite i odozgo pospite rendanim kačkavaljem.
Ponovo vratite u rernu i pecite još oko 20 minuta do ne dobije lepu boju odozgo.