Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa krompir pireom i povrćem

Zapečeno jelo sa krompir pireom i povrćem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Zapečeno jelo sa krompir pireom i povrćem
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Bogato zapečeno jelo sa krompir pireom, koje će se dopasti celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • za krompir pire
  • krompir pire - 250 g iz kesice
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 200 ml
  • maslac - 60 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • jaja - 2 komada
  • vegeta - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • za nadev
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • paprike - 2 komada, pečene
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • kukuruz - 250 g
  • maslac - 30 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • za posipanje
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na početku pripremite nadev za zapečeno jelo. Ispecite dve paprike, preporučuje se crvene. Oljuštite ih i isecite na sitne komade.

Isecite luk na polumesec, šargarepu na tanke ivice, a pečurke na komadiće.

Ugrejte ulje i maslac i izdinstajte luk, šargarepu i pečurke oko 20 minuta, sipajte i malo vode. Mešajte periodično.

Nakon toga dodajte paprike, paradajz pire i kukuruz. Promešajte i začinite biberom, alevom paprikom, čubrom i soli po ukusu.

Dinstajte još 10 minuta dok povrće ne bude gotovo, nakon toga skinite sa vatre.

Pripremite krompir pire. Ja sam koristila dve kesice od po 125 g suvi krompir pire.

Stavite sveže mleko da provri sa vodom, nakon toga skinite posudu sa vatre. Sipajte sadržaj kesice polako, uz neprestano mešanje. Dodajte masalc i ulje.

Luk i peršun sitno isecite i dodajte ih u pire. Stavite jaja (sveža), pospite vegetom i soli po ukusu i lepo promešajte.

Tako dobijeno pire rasporedite u namazan pleh, poravnajte i kašikom oblikuje 6 udubljenja.

U svako udubljenje stavite deo dinstanog povrća i stavite pleh u ugrejanu rernu.

Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, nakon toga izvadite i odozgo pospite rendanim kačkavaljem.

Ponovo vratite u rernu i pecite još oko 20 minuta do ne dobije lepu boju odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: