Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Domaća torta sa orasima i mlečnim kremom

Domaća torta sa orasima i mlečnim kremom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Domaća torta sa orasima i mlečnim kremom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Takva torta se ne deli - samo je pokažate i posle je čuvate, da je pojedete sami"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 1/3 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 3 šolje
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • Za sirup
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 7 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • maslac - 1/2 kesice od 125 g
  • vanila - 1 komad
  • orasi - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci za koru se umute mikserom.

Smesa se prabacuje u namazan i nabrašnjen kalup za tortu. Kora se peče na 180 stepeni 25-30 minuta.

Krem se sprema, tako što se mleko stavlja da provri sa šećerom. Dodaje se brašno razmućeno u vodi. Krem se kuva dok se ne zgusne.

Sklanja se sa ringle i dodaju se vanila i maslac. Sirup se sprema tako što se šećer karameliuje.

Sipa se voda i meša se dok se karamel potpuno ne istopi. Ispečena i ohlađena kora se seče horizontalno na tri jednaka dela.

Kore se preliju sirupom, lepe se kremom, preko svakog sloja krema se posipa obilno mlevenim orasima.

Torta se prekriva kremom.

Odozgo i sa strane se posipa mlevenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: