Način pripreme
Priprema kora
Umutite jaja sa šećerom, mlekom i uljem. Dodajte brašno, pomešajte sa praškom za peivo. Sipajte smesu u pleh (većeg prečnika, oko 28 cm) obložen papirom i namazan uljem. Pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koru okrenite na duboki kalup za tortu. (Kalup treba da bude dubok zato što je količina krema velika i razliće se). Po želji možete koristiti gotovu koru.
Priprema krema
Rastvorite 4 komada u 1/2 mlake vode. Ostavite da nabubri 20 minuta i ugrejte na pari, ne treba da provri. U posudi ugrejte mleko, šećer, vanilu i sok od limuna. Isecite sitno 3 banane i dodajte hladan želatin. Umutite dobro i sipajte na koru. Ostavite u frižideru dok se krem ne stegne.
Želiranje voća
Rastvorte 2 želatina u soku od kompota 20 minuta ponovo na pari. Isecite voće i poređajte na tortu + voće iz kompota. Možete koristit voće po izboru. Kašikom prelijte voće želiranim kompotom. Stavite tortu ponovo u frižider na nekoliko sati.