Tikvice punjene spanaćem i sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
22/07/2018
"Dijetalne, aromatične i neverovatno ukusne tikvice, idealne za vrućinu "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano542
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice, odsecite im krajeve i prvo prepolovite svaku poprečno, nakon toga 4 dobijena parčeta isecite uzduž po sredini, da dobijete 8 čamaca.

Stavite ih u rernu, prelivene maslinovim uljem i sa malo soli da se zapeku dok ne postanu zlataste (temperatura - 200 stepeni).

Izvadite i ostavite da se prohlade, a za to vreme operite i isecite spanać. Izdinstajte ga u maslacu sa malo maslinovog ulja i soli, dok ne omekša i stavite beli luk i začine.

Kuvajte još 2 minuta i sklonite sa vatre.

Izvadite unutrašnjost tikivca i pomešajte ih sa sirom - namrvljenim.

Ujedinite smesu od spanaća i tikvica i napunite čamčiće njom.

Pospite narendanim kačkavaljem - toliku količinu koliko vam se sviđa i vratite u rernu, da ispečete dok ne dobijete blago zlatastu preplanulost na istoj temperaturi.

Ovim su naše punjene tikvice gotove, idealne za jedan lagan ručak ili večeru.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar